Weer een geslaagde open dag

In het weekend van 10 en 11 februari hadden we onze open dag. Een geslaagd weekend volgens onze gasten van de NVBS en Eemspoor, de bezoekers en onze eigen club leden.

Zaterdag waren we er klaar voor, maar bij het openen van de deuren voor het publiek, moesten we toch nog even een grote storing oplossen en de baan een klein beetje aanpassen. Voor de rest was het lekker druk en waren er de gehele dag door bezoekers. Er was genoeg te zien en er werd lang gepraat over alles wat met treinen te maken had. In onze eigen Club lokaal, waren leden druk bezig met het bouwen aan nieuwe projecten en kon er uitgebreid uitgelegd worden hoe je het beste het digitaliseren van je baan kon aanpakken. Ook het treinen repair cafe had genoeg aanloop en nieuwe aanwinsten werden daar snel en vakkundig geprogrammeerd, om vervolgens de eerste rondjes op de grote baan af te kunnen leggen.

Nieuw was deze keer de verkoop van nieuwe en tweedehands treinen en toebehoren en dat had een goede aftrek volgens de standhouders en voor de kinderen was een gratis bouwpakketje beschikbaar om mee naar huis te nemen. Ze konden kiezen voor een gebouwde versie of eentje die ze zelf mochten bouwen.

De zondag was minder druk, maar daardoor niet minder gezellig. Nog steeds kwamen de verhalen van de treintjes van vroeger naar boven en werden weer wat vlammetjes her en der aangewakkerd om toch maar weer eens de spullen van zolder te halen.

Na het opruimen hebben we nog heerlijk zitten na te genieten tijdens een gezamenlijke maaltijd en kijken we stiekem al weer uit naar de volgende beurs.

Een speciale dank aan Bert, die het gehele weekend vanuit het Wijkcentrum De Malbak voor de koffie, thee en drankjes heeft gezorgd.