ModelSpoorClub

NVBS op Open dag 10 en 11 februari

De Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS) is opgericht in 1931 en telt ruim 4000 leden. Veel hiervan zijn lid vanwege het mooie blad Op de Rails dat ze elke maand kunnen lezen.

Maar de NVBS is veel meer: de NVBS is een actieve vrij­willigers­­organisatie. Verspreid over het land zijn er zo’n twintig afdelingen die bijeen­komsten en andere activiteiten organiseren. Ook is er een afdeling modelbouw. Bij afdelings­bijeen­komsten zijn ook niet-leden welkom om eens kennis te maken met de NVBS.

In Amersfoort, vlak naast de hoofd­ingang van het station, is NVBS Centraal gehuis­vest. Hier bevinden zich de winkel, de bibliotheek en het grote archief van de NVBS. Verder organiseren we rail­reizen en excursies, zowel in Nederland als het (soms verre) buitenland.

Cadeau-lidmaatschap

Zoek je een leuk cadeau voor een tram- of treinliefhebber? Dan is een lidmaatschap van de NVBS mis­schien een idee. Je kunt iemand voor een half jaar of een jaar lid maken. Die krijgt dan 6 of 12 nummers van Op de Rails en profiteert ook van de andere voordelen van het lidmaat­schap.

Ook deelnemen? Kijk op https://msc-malbak.nl/opendag-modelspoorclub-malbak/ en meldt je aan.